Herråkra fiber

Välkommen till Herråkra fiber

Herråkra fiberförening är en nystartad ekonomisk förening vars målsättning är att kunna utveckla landsbygden, såväl för privatpersoner som för företagare genom utbyggnad av ett fibernät. Vår tanke är att kunna färdigställa ett fibernät från Lenhovda till Bergdala och alla byar längs med denna sträckning.

Aktuellt - info från styrelsen

30 nov 2017 Ingrävning av fiber till husen är nu på gång. Följande bilder visar hur grävarbetet startat i Hult.

Grävning i Hult
Grävning i Hult
Grävning i Hult

Vägen till Bihult

21 nov 2016: Nu är vi även på gång mot att gräva oss fram mot Bihult och de första 150 metrarna är redan avklarade så nu är det bara resten kvar. Vi har många saker som vi jobbar med och just nu är det att förse all grävning med material så som slangar brunnar skarvar och allt som behövs. Parallellt med detta jobbar styrelsen med alla de andra delarna som måste göras i projektet. Detta så vi kan påbörja installationsfasen i etapp 1 så snart det bara går och är möjligt!

Klicka på bilden för större bild.

5 nov 2016: Som många förmodligen redan uppmärksammat så har fiberprojektet kommit igång rejält och de som gräver har kommit en bra bit på väg mot Herråkra som är första etappen av hela fiberprojektet.

Entreprenören EKB har nått fram till Bostorp. Dock saknas ett par hundra meter grävning söder om ridskolan fram till övergången under vägen vid masten. Den biten kommer att grävas så snart vi har klart med Uppcom hur vi skall koppla ihop oss med deras stamnät.

Entreprenören Kanonaden är framme i Hult. Trafikljusen har ställt till en del problem för alla som arbetspendlar till och från Lenhovda. Vi hoppas att alla berörda har överseende med detta.

Måndag eller tisdag vecka 45 startar ännu ett arbetslag från Hobbylokalen i Herråkra mot Hult.

Det kommer löpande information om projektet så titta gärna på vår webbplats eller vår Facebook-sida och gilla oss!

Gilla oss på Facebook facebook