Herråkra

Herråkra byggnadsförening (HBF)

Herråkra Byggnadsförening är en ideell förening som anordnar aktiviteter i Herråkra och driver en samlingslokal, kallad Hobbylokalen, belägen i Vraneke (Herråkra kyrkby). Lokalen kan hyras både av medlemmar och icke medlemmar. Föreningen har drygt 50 medlemmar (hushåll), både i och utanför Herråkra. År 2020 var det totalt 55 hushåll som var medlemmar, varav 36 familj (2 eller flera vuxna) och 19 enskilda (1 vuxen), dvs totalt minst 91 personer (barn ej inräknade).

Förutom att driva samlingslokalen anordnar föreningen också olika aktiviteter, både för medlemmar och andra intresserade. Exempel på återkommande aktiviteter är grillkvällar, PubQuiz, Julfest och bastu. Exempel på andra aktiviteter som förekommit är torprunda, mopedrally, loppis, kolmila, gymnastik, teater och bio. Se exempel på olika aktiviteter i bildgalleriet.

Hobbylokalen kan hyras av privatpersoner, företag, föreningar och andra organisationer. Det brukar vara till bröllop och andra festligheter, föreningsmöten, kurser, etc. Medlemmar som varit med i föreningen minst ett år får hyra till rabatterat medlemspris.

Exempel på aktiviteter i HBF Exempel på aktiviteter i HBF Exempel på aktiviteter i HBF Exempel på aktiviteter i HBF Exempel på aktiviteter i HBF Exempel på aktiviteter i HBF

Föreningsuppgifter

Logo Bygdegårdarnas riksförbund Herråkra byggnadsförening är medlem i
Bygdegårdarnas riksförbund